Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Kwartens

4 februari @ 15:30 - 16:30

'Toegang: vrije gift na afloop.

Love is enough

Het programma “Love is enough” is gevormd rond de 4-stemmige mis van Domenico Scarlatti. De delen van de mis worden afgewisseld met Engelse madrigalen en bewerkte liederen.

Als eerste klinkt het “If yea love me” van Tallis gevolgd door het Kyrie uit de mis van Scarlatti. Dan komt een blokje wereldse muziek. Van Morley “April is in my mistress’ face”, “Weep, O mine eyes” van Bennet en “Lady when I behold” van Wilbye verhalen van de meer profane kijk op liefde.

Het “Gloria” van Scarlatti is het uitdagendste deel uit de mis maar ook geweldig om uit te voeren. Niet toevallig gevolgd door “Music for a while” van Purcell waarin de liefde voor muziek bezongen wordt. Dan verder met het voorjaar in “Fair Phyllis” van Farmer en “Now is the gentle season/the fields” van Morley.

Het volgende blok met Engelse muziek wordt voorafgegaan door het “Sanctus” en “Benedictus” uit de Missa Quator Vocum. Na “A little pretty bonny lass” van Farmer klinkt een bewerking door Holst van volksliedje Lisa Lan. En dan ook door Holst het werk dat de naam geeft aan het programma “Love is enough”.

Het laatste deel van de mis, het “Agnus Dei” en tenslotte “Yea, though I walk” van Sullivan besluiten het programma.

Gegevens

Datum:
4 februari
Tijd:
15:30 - 16:30
Kosten:
'Toegang: vrije gift na afloop.
Evenement Categorie:

Organisator

Vrienden van de Oude Kerk Borne

Locatie

Oude Kerk
Oude Kerstraat 2a
Borne, 7622EK Nederland