Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie Miriam Losse en Bastiaan Beun

9 juni @ 14:00 - 7 juli @ 16:00

Expositie Japanse kunst in de Oude Kerk van Borne

De Stichting Vrienden Oude Kerk organiseert in de Oude Kerk een expositie over Japanse kunst. Dit als aanvulling op de Geisha tentoonstelling in het Bussemakershuis.
De opening van deze expositie is op zondag 9 juni 2024 om 14.00 uur. Johan Meijer zal om 14.15 uur een interview houden met de exposanten Miriam Losse, Bastiaan Beun en Francine Krijgsman.

 

Miriam Losse toont haar vouwwand met schilderijen en kubussen van de Japanse kersenbloesem. Ieder voorjaar kleurt Japan voor een paar weken roze. Dan zijn de straten, parken en pleinen een zee van roze kersenbloesem die in bloei staan. In Japan noemt men deze periode Sakura. De kersenbloesem wordt door de Japanners gezien als vergankelijke schoonheid en is het teken van een nieuw begin van bloei.

Bastiaan Beun toont zijn bonsai boompjes vervaardigt uit draadstaal. Bonsai is een oude kunstvorm die zijn oorsprong vindt in Japan en China. Hierbij worden miniatuurbomen in kleine potten gekweekt en getraines om op miniatuurversies van grote bomen te lijken. Het Japanse woord ‘bonsai’ betekent letterlijk ‘geplant in pot’ en het doel van bonsai is om een gevoel van leeftijd, volwassenheid en natuurlijke schoonheid te creëren in een miniatuurvorm. Bastiaan heeft hierbij zijn eigen opvattingen over bonsai vertaald met het materiaal draadstaal. Ook zal Bastiaan een aantal schilderijen exposeren over de Koi karper. De koi, ook wel nishikigoi of brokaatkarper is de nationale vis van Japan. Nishiki is he Japanse woord voor kleurig kleed, terwijl goi of koi karper betekent.

Francine Krijgsman toont haar artistieke kunsten met een serie schilderijen. Haar schilderijen bestaan vaak uit geabstraheerde natuurlijke vormen. Francine maakt globaal een ontwerp en voegt daar later de kleuren toe. De gelaagdheid die zij graag toepast, geeft soms toevallige effecten die van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat. Niet alles vooraf vastleggen werkt verrassend en verfrissend. Er is altijd sprake van een evenwichtige verdeling tussen vorm en kleur. De inspiratie haalt Francine uit oude, versleten en aangetaste materialen of gebouwen, gesteentes, de natuur, oude plattegronden, een boek of gedicht, thema’s en ook tijdschriften. Het zoeken, maken en bekijken is steeds weer een uitdaging en ontdekking.

Na de opening op 9 juni is de expositie nog te bekijken op 16 en 30 juni en 7 juli. De Oude Kerk is op deze zondagen van 14.00 uur tot 16.00 uur geopend.

Gegevens

Begin:
9 juni @ 14:00
Einde:
7 juli @ 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Vrienden van de Oude Kerk Borne

Locatie

Oude Kerk
Oude Kerstraat 2a
Borne, 7622EK Nederland
+ Google Maps