Programma

U vindt hier een overzicht van het programma van de Stichting voor de komende tijd. Data en tijden staan in de agenda. Daar vindt u verdere informatie voor zover al beschikbaar.

Kunstexposities in de Oude Kerk

Expositie Karel Leusink

Opening expositie 14 januari door Karel Leusink in gesprek met Johan Meijer

14 en 21 januari
18 en 25 februari
3 maart – Johan Meijer in gesprek met Karel Leusink over zijn werk en leven als kunstenaar
10 maart
7 april (slot)

Expositie Anton Heyboer en religie

28 april – 30 september 2024 

Expositie Elsa Snijder

1 oktober t/m 31 december 2024

Expositie kruiswegstaties

januari 2025 – maart 2025 

Concerten in de Oude Kerk

Ensemble Kwartens 

Love is enough – 4 februari 15.30 – 16.30 uur

Vier ervaren zangers uit de regio vormen samen het solistenkwartet Kwartens : Minou Tuijp, Baukje Toren, Eduard Ponten en Jan Kruisselbrink. Voor hen is dit een prachtige aanvulling op hun zang in verscheidene andere ensembles. Zij zingen muziek uit verschillende periodes en stijlen. In dit concert brengen zij een combinatie van een vierstemmige mis van Dominico Scarlatti en Engelse Madrigalen.

Euregio Winter Orkest

10 februari 16.00 – 17.00 uur

Het Euregio Winter Orkest is 22 jaar geleden opgericht door twee enthousiaste strijkersdocenten uit Enschede: Mechteld Lindeboom (celliste) en Manuela Tannemaat (violiste). In 2015 sloot viooldocent Jan Dam uit Haaksbergen zich aan. Het strijkersorkest bestaat uit zo’n 20 leerlingen uit de hele regio van 7 tot 20 jaar en repeteert in de maanden november tot en met februari onder de bezielende leiding van Mechteld  Lindeboom. Het project wordt in februari afgesloten met enkele concerten waarvan eentje in de Oude Kerk in Borne. Het repertoire is veelzijdig  en omvat muziek uit de barok, klassieke tijd, romantiek en filmmuziek.  Bij het jaarlijkse Jeugd Muziek Concours Oost viel het orkest vaak in de prijzen. 

Dutch Coral Singers 

Evensong liederen – 13 april 2024

Het koor zingt Anglicaanse kerkmuziek onder de bezielende leiding van Henk de Vries, al jaren een heel actief professioneel musicus met een voorliefde voor alles wat te maken heeft met Engelse kerkmuziek. Het koor heeft al gezongen in de mooiste kathedralen van Engeland. Het heeft naast een Groningse ook een Twentse afdeling die repeteert in de Oude Kerk van Borne. (Zie info op www.dutchchoralsingers.nl)

Vocaal ensemble Cordier 

To see a world in a grain of sand – 12 mei 2024

Vocaal Ensemble Cordier, voorheen bekend als het ArtEZ Projectkoor, bestaat voornamelijk uit alumni van de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Na drie jaar als projectkoor gefunctioneerd te hebben is het koor sinds 2018 een stichting geworden met een vaste groep zangers, aangevuld met projectzangers.

Het ensemble zingt muziek uit alle eeuwen, met focus op de Renaissance en hedendaagse Klassieke muziek. Tevens biedt het ensemble een podium voor compositiestudenten en jonge componisten. De zangers delen allen de passie voor koormuziek en werken samen gericht naar een authentieke klank, die ze op een zo hoog mogelijk niveau met iedereen willen delen. Het ensemble staat onder leiding van Jurriaan Poesse. (Zie info op www.vocaalensemblecordier.nl)

Holland Collectief 

Totentanz – 20 oktober 2024

Hollands Collectief is een vocaal ensemble, bestaande uit koorzangers pur sang met brede ervaring in diverse professionele koren. Zo treden de vaste kernzangers van Hollands Collectief, sopraan en artistiek leider Elisabeth Blom, alt Hebe de Champeaux, tenor Dolf Drabbels en bas Kees Jan de Koning regelmatig op met ondermeer het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroep Koor, Cappella Amsterdam en Amsterdam Baroque Choir. Hollands Collectief streeft naar een pure, transparante klank. Oude en nieuwe muziek worden naast elkaar geprogrammeerd en Nederlandse componisten krijgen daarbij regelmatig een ereplaats. (Zie info op www.hollandscollectief.com )

Capella Gudula

24 november 2024

Capella Gudula is een vocaal solistenensemble van 10 geschoolde zangeressen en zangers en verbonden aan de St.Gudulakerk te Lochem. Het ensemble brengt kerkmuziek op hoog niveau in de Muziekvespers die het een aantal keer per jaar verzorgt. Het heeft inmiddels een luisterrijke traditie opgebouwd van Anglicaans repertoire. Maar ook renaissancewerken uit de Spaanse traditie en die van de Lage Landen komen bij het ensemble tot klinken. Tevens maakt Capella Gudula graag uitstapjes naar latere periodes in de muziekgeschiedenis, zonder daarbij de sfeer en de intentie van de vespers uit het oog te verliezen.” (zie ook <www.capellagudula.nl>)

Borns Kleinkoor 

Kerstconcert – 22 december 2024

Het Borns Kleinkoor is een vierstemmig mannenkoor met 24 leden onder leiding van de professionele Bornse dirigent Bram van der Beek. Het zingt een breed repertoire van Klassiek en Byzantijns tot Opera-, Operette- en Film- en Musicalmuziek. (Zie info op www.bornskleinkoor.nl).

Lezingen & Presentaties

Karel Leusink over zijn werk en leven als kunstenaar.
14 febr en 3 maart 2024 – in gesprek met Johan Meijer (zie ook expositie Karel Leusink)

Anton Heyboer – over diens werk en leven als kunstenaar.
28 april 2024 (zie ook expositie Anton Heyboer)